dissabte, 29 d’abril del 2017

TORRE SALVANA

Tal i com vaig dir en la PRESENTACIÓ d'aquest blog, en la nostra 1ª excursio del grup AVENTURES I MISTERI ens va transportar a un lloc màgic, misteriòs i fins i tot encantat situat al poble de Santa Coloma de Cervelló, al Baix LLobregat i aprop de la coneguda Colonia Güell.
I perquè aquí? Bé, potser una casualitat, perque dies abans vaig anar-hi amb la meva companya Viki a on ella començava a treballar....
I dit i fet, a finals d'una tarda calurosa de la tardor, concretament el 8 d octubre de 2016 estavem allà amb Lidy, Viki, Ricard i jo mateix preparats per una aventura al misteri.
Sense indagar en la seva història ( ja que mai ho faig per no suggestionar-me ) arribàrem .
Vam deixar el cotxe al costat d'una creu de la Santa Missió. Les mirades s'estenien pel pla d'antics arbres fruiters albirant al fons una mena de torre encantada, era el Castell de l'Infern .
Estavem davant d' un dels llocs mes misteriosos de Catalunya, encara que curiosament no hi ha cap referència a nivell històric de cap situació tràgica soferta allà, si de cas, un noi que l'any 2000 va morir en caure-li una viga de fusta fent una aposta.





Situada a dalt d'un turó, està documentada desde l'any 992, d'estil romànic amb modificacions gòtiques ampliada segles després amb torres de defensa i almenes.
La misteriosa Torre d'Eles, de Cort o Sacort fou comprada pel rei Jaume I a Guerau de Cervelló i venuda a la ciutat de Barcelona el 1390 per Joan I.
Era una propietat dels Comptes Ramón i Ermengol que la venen a Enyec Bonfill.
El 1628 passa a la baronessa de Rialb i després a la seva filla i després a la vegada pel seu fill Miquel.
El 1785 passa a Maria Josefa Galceran de Copons passant familiarment als marquessos de Santa Maria de Barbera i senyors de la Torre Salvana , amb els temps marquessos de la Manresana.
Unes lletres a la portada d'entrada a la finca és un mut testimoni del seu passat.








Era el 5 d'abril de 1896, on Ramón de Sarriera i Vilallonga amb unes obres va canviar la fesonomia de castell-torre-mas fortificat donant-li un aspecte més senyorial i misteriós.Ens apropem al 11 d octubre de 1928 on (curiosament nosaltres vam anar- hi el 8 d octubre ) va morir Baudilio Amigo i Monne al 67 anys, única mort que jo tingui constància ademés del noi. De què va morir el senyor Baudili ??Un interrogant... Anys després , el 1973 la van vendre  a  Sixte Pers , Josep Segura i Josep Maria Ballesteros....Intentant donar- li un nou ús a aquesta fortificació van intentar sense sort urbanitzar la i rentabilitzant el seu ús amb uns terrenys de 35.506 m2 de gran extensió , fins que el 1990 un aristocrata italià la va comprar per rehabilitar-la, ja molt  abandonada. Desintint de la idea la va compar un grup inversor de Sant Boi de LLobregat amb diferents propostes de Balneari-Spa, Residència de Gent Gran.....i fins avui en dia que els propietaris dels terrenys (privats) demanen a l'Ajuntament fer algo,  cosa que no han fet i que per diferents motius la nostra Torre Salvana continua en trista decadència com si una boira fantasmal cobreixi les seves restes......




Tot es un misteri en aquesta Torre, un lloc del misteri, un lloc on nosaltres vam enregistrar psicofonies a apart de fer fotos i videos on també surten veus que no són nostres ni de cap esser viu.
Potser del Sr. Baudili o potser d' unes ànimes en pena que vaguen pel castell, també es ben sabut que es fan tota mena d'invocacions, al igual que en altres llocs abandonats.





Les psicofonies en veu, les vam fer en un Ipod 4G de Apple i vam fer nou.
Al principi d'una i encara sense parlar jo (17:58 pm) va sortir una veu d home......"di algo","Iliaria"??????
A les 19:07  (3") s'escolta un "vale", tambe veu d'home......
Després també vam fer- hi  quatre videos, realitzats en una càmera Panasonic TZ7 on també surten dues psicofonies, en la mateixa grabació, en els llocs on hi són fetes les fotos de dalt, amb un "soy yo" i un altre "basta ya"????
També vam fer moltes fotos però no vam veure res paranormal.
Una experiència única i enriquidora a un lloc fantàstic, tètric, meravellós, una mica de tot que ens inspira a continuar la nostra  Aventura al Misteri.
                                                                                          Dany Alvarez.

1 comentari: